Långpassdag

Idag är det långpassdag. Det kom snö under natten och +3 grader i luften.
Ulla kan då inte springa ute, det är för kallt för astman, hon måste springa på gymmet. Hon blödde näsblod när hon vaknade så hon vet inte hur bra det går att springa idag.
Jag behöver lite umbäranden och tuffa till mig på långpassen innan det är dags för Balaton nästa månad. Jag känner att utelöpning är bäst för mig idag.

Ulla sprang på gymmet och det var lite trögt att springa idag men hon ville väldigt gärna göra ett långpass 2.30 tim idag.
Jag sprang från Sjöberg till Edsberg, till Edsbergs slott vid Edsviken, rundade Sollentuna centrum på samma sätt som vi sprang Jubileumsmarathon 2012 och fortsatte på den banan förbi polisskolan, ridhuset och nedför den tuffa backen. Genom tunnel nr 2 och ut på E4an där Arlandabussarna stannar, nedför en trappa och så var jag vid Brunnsviken.
Rundade Bergshamra (Där Kristina badade i fontänen. Fontana di Kristina).
I Mörby centrum kom jag till gymmet där Ulla springer, hon såg mig genom fönstret och jag kom in. Båda våra klockor visade 1.37 tim, vi hade börjat springa exakt samtidigt.

Jag fortsatte mot Sjöberg, samma väg som på Årets sista långpass. Men nere vid Edsviken hade jag bara 22 Km och 2 timmar så jag fortsatte mot Edsbergs slott och sprang banan för Årets sista långpass tillbaka till Edsberg och Sjöberg. Men väl där hade jag 28 Km och ville ha över 30 Km så jag gjorde en extra sväng uppför vår intervallbacke och vidare runt Sjöberg. Det blev 31,16 Km på 2.56.37 tim för mig. Ulla fixade sitt långpass. 2.30 timmar och 19,0 Km. Utan näsblod.

Jag har personligen en gräns på vad jag kallar för långpass, det är minst 2.30 timmar. Pass som är under 2.30 timmar är distanspass oavsett hur snabbt man springer dem. Hålla uppe farten är viktigt men att arbeta länge är viktigare.

De nya skorna, Saucony Ride 7 stl 46 är mycket sköna. Inget skav, inget kläm, allt är bra utom en detalj. Innersulans undersida är högblank. Inne i skon är det blankt. Slasket idag erbjöd ganska mycket vatten i skorna så sulan gled omkring. Jag var blöt ganska direkt men sulan bråkade inte förrän vid två timmar. Jag ska rugga upp sulans undersida.

Team Fakta