Spånga 6h 2014

Dagen efter dagen före, eller hur det nu var. Sitter och är bara så jätte nöjd med mig själv. Oj, det lät självupptaget men det är precis vad jag är.

I går sprang vi Spånga 6h på Spånga IP. Jag hade inte så stora förväntningar på att göra ett bra lopp utan hoppades mest på att klara maran under 6 timmar.När klockan ringde vid sjutiden var jag mest trött och ovaken. Men efter kaffe och frukost kändes det bättre, så vi kom iväg till Rinkeby i god tid. Vi skulle möta Jennifer och Annica där.Vi lämnade vår väska och passade på att titta på småttekatterna, det som nu syntes av dom, mest två stora ögon.

Jag skulle hålla tre minuter per varv så länge jag orkade och Peter skulle hålla två minuter. Han skulle försöka sätta pers på maran.Nu gick det inte riktigt som jag tänkt, jag skulle ha 7.30 per kilometer med det blev närmare 7.10 i stället. Jag försökte verkligen hålla ett lägre tempo för att magen inte skulle slå bakut som den gjorde i Tallinn. Fast jag ska inte klaga för det flöt på jättebra dom första tre timmarna, sedan började jag bli trött i benen.Då låg jag långt före mitt tidsschema.Peter tuffade på i god fart i 30 kilometer men blev sedan trött och efter 35 blev det för jobbigt och farten sjönk. Han är jättenöjd i alla fall med tiden 3.42.33 årsbästa.Jag fick slita ont på slutet men var glad som en trött lärka, dom sista tio varven var väldigt långa. Min tid blev 5.28.19 den bästa tiden på mycket länge.

Så i dag sitter vi med onda ben och fåniga leenden och gottar oss i en skön löparupplevelse. Tänk vad lyxigt, det är bara två veckor till nästa gång.

Ett stort tack till Reima för ett välordnat lopp och för att det var skal på bananerna så dom gick att äta. Tack även Victoria Borg för all peppning jag fick.

Team Fakta