Jul 242017
 

Vi åkte till Skansen med Stefan och Kristina. Vi har varit på skansen många gånger förr men denna gång var det flera nya upplevelser som jag inte sett tidigare.

Vi var inne i flera hus och även där jag aldrig varit förr. De som jobbar i husen berättade mer om vad vi såg. Det var kul.

Vi har sett allt från ekorrar till älgar. Järven sprang nervöst men syntes i alla fall. Lodjuren syntes inte. Björnarna var på badhumör. Det var väldigt söta kultingar på lill-Skansen.

Vi har ätit också. Vi började strax utanför ingången med korv. Vi åt sockerkringla. Sedan tog jag bakad potatis och de andra åt räkmacka.
Vi tog båten till Gamla stan och åt mjukglass från bästa stället i stan.

Idag har vi åkt bil tunnelbana spårvagn eltåg båt buss och rulltrappa. Men vi fick i alla fall ihop 9-10 km promenad.

Jul 232017
 

Idag åkte vi till Kristinas landställe. Det var kul att träffa Stefan och Kristina igen. Vi tog en promenad och badade i en insjö. Vi grillade och åt gott. Det var väldigt mysigt.

Jul 212017
 

Idag träffade vi mamma och pappa på deras kollo. Vi åkte till Gullmarsplan och gick till Skarpnäck. På hemvägen gick vi från Skarpnäck till Danderyds sjukhus.

Jul 202017
 

Det är inte ofta jag har en hel dag helt vikt för mitt hobbyprojekt. Jag gick upp tidigt och jobbade 10 timmar. Fixade förenklingar på mitt lagringssystem. Skriva komplicerade saker med många bra finesser är enkelt. Att skriva smarta lösningar som är enkla att använda. Det är svårt.

Ulla har varit kreativ och skapat kläder till maran i september. Både hatt och kjol. Temat är "Vinyl 33".

Fixardag igen

 Nyheter  Kommentarer inaktiverade för Fixardag igen
Jul 192017
 

Idag vaknade jag med en färdig lösning till ett problem jag hade i mitt system jag utvecklar. Hjärnan fungerar på topp när den fått vila och när man vet att man inte blir avbruten i tankeverksamheten.

Vi har skaffat dekorationer som jag ska ha på en svart skjorta. Det blir många detaljer i guld och rött. Mycket glitter. Skjortan ska användas i Medoc.

Jag har fixat med Ingalills avlopp så nya tvättmaskinen kan kopplas in. Ulla fixade med gardinen på balkongen.

Heldagsträning

 Nyheter  Kommentarer inaktiverade för Heldagsträning
Jul 182017
 

Vi båda gjorde var för sig en heldagsträning. Jag ville springa och joggade ut på banan för Årets sista långpass. Min ryggsäck var denna gång laddad med smörgås och mjölk. Jag har märkt att vanlig mat ger bättre effekt än en Mars eller Snickers. Smörgåsen var två tekakor, rikligt med leverpastej och saltgurka.

Det gick väldigt bra att springa. Kom snabbt till Akalla, där finns en bassäng där jag kunde blöta svampen jag har i en påse i fickan. Järvafältet går snabbt men jag tar ett samtal från jobbet, de hade ett knivigt problem hos en kund.

Barkarby och Jakobsberg swischade förbi. Besökte duschen i bostadsområdet i Jakan. Det är varmt och viktigt att få rent huden så den fungerar optimalt. Men det är svårt med bara vatten, då är svampen bra att ha.

Kom till den stora draken och åt smörgås med mjölk. Det går lite för bra. Kommer ut till depå 2 och vänder in mot city. Stannar vid en mack men de hade inte fått mjölkleverans idag så jag är tvungen att köpa Mer istället. Fortsätter till Brommaplan där macken har 3-procentig standardmjölk. Mums. Tar resten av leverpastejsmörgåsen och dricker mjölk. Fortsätter mot Alvik.

Nästan vid Alvik ringer Ulla, hon är i Brommaplan på Mc Donalds. Vi missade varann precis. Jag tar tvärbanan, ja jag springer längs den förstås. Kommer till Liljeholmen. Inget att se där. Fortsätter längs spåren. Svampen är torr och jag behöver verkligen kyla ned mig. Då dyker det upp en plaskdamm som räddar mig. Strax innan Globen ska jag ta sista mjölken. Jäklar har mjölken skurit sig? Det var ostmassa som bildats medan jag sprungit. Gott.

Kommer till Globen och tar gamla Skanstullsbron runt Folksam-huset. Vill inte springa längs Hammarby sjöstad igen, är lite röten på den sträckan. Sprang istället till 4H gården och tittade på kaninerna. Fortsatte men undvek att komma upp till kyrkan på kullen, sprang runt istället och kom till Slussen.

Pressbyrån i Gamla stan är alltid välsorterad. De hade mjölk och en Kraftsmörgås från Polar. Jag satt utanför på en bänk i solen och mumsade gott utanför butiken. Det måste ha sett gott ut för folk stannade, funderade och gick in i Pressbyrån för att handla. Jag tror de sålde en del mjölk idag. Efter ett tag bestämde jag mig för att ändå sakta sakta resa mig upp och stappla mot Slottet. Några meter så joggade jag och kunde sedan springa.

In på Strandvägen, Berwaldhallen och fram till Sveriges Televisions fontän och plaskdamm. Det var väldigt skönt att kyla ned fötter ben och händer. In på Valhallavägen och till Stadion. Där svängde jag in och sprang skogsvägen. Innan universitetet är det en kille som frågar efter Frescati. Jag visar vägen och berättar lite om vad han kan hitta där. Fortsatte förbi Naturhistoriska, Bergshamra, Danderyds sjukhus, Mörby och hem.

Det blev 68,1 Km idag. Ulla får skriva om sin dag. Hon gjorde en rejäl promenad på många mil och många timmar.

Continue reading »

Fixardag

 Artiklar, Skador och skavanker, Utrustning  Kommentarer inaktiverade för Fixardag
Jul 172017
 

Idag fixade vi en gardin som Ingalill kan ha på balkongen för att skydda sig mot solen. Men vi var tvungna att hitta ett säkert sätt att få upp gardinen utan att falla över räcket. Vi åkte och måttade hos Ingalill och åkte sedan till Bauhaus för att köpa virke och vinklar.

Vi byggde en ram med gardinstång och allt. Det var precis att vi fick ut den genom dörren och på plats. Sedan skruvade vi fast den i väggen och i uteplatsen som vi redan byggt. Nu kan Ingalill sitta där även om det är full sol. Stark vind fungerar inte, men vi ska fixa det med ett annat tyg och vikter längst ned.

Tvättmaskinen kom också men där behövde vi fixa ett par saker innan proffsen kan installera maskinen. Vi åkte och inhandlade vad som behövdes och ska sätta upp det på nästa fixardag. Vi har ofta fixardagar. Vanliga helger innehåller ofta löpning + något vi fixar. Tiden är knapp men räcker till för de som använder den.

Vi var även inne på XXL och skaffade två tuggbollar för hundar, de var billigare än tennisbollar. Vi köpte även en så kallad ”foam massage roller”.  Vi gick en Kaninrunda för att åtminstone få ihop en mil idag för juliutmaningen.

På kvällen förberedde vi oss inför morgondagen med att äta ädelostpasta i mängder och gjorde de plågsamma övningarna för att mjuka upp alla muskler och muskelfästen. Jag använder magrträningshjulet på benhinnor och vader, bollen för sätesmusklerna, rollern för baksida lår och baksida vader. Det är fantastiskt vad bra resultatet blir för rörligheten.

ABBA museum

 Nyheter  Kommentarer inaktiverade för ABBA museum
Jul 162017
 

Ännu en natt med sovmorgon. Vi fick nio timmar sömn. Det var lite varmt mitt på natten.

Igår beställde jag biljetter till ABBA-museumet på Djurgården och idag gick vi dit. Vi promenerade från Sjöberg till Djurgården 16,3 Km på 3.06.09 tim. De sista 45 minutrarna blev det powerwalk för att vi skulle hinna till kl 13.

ABBA-museumet var riktigt kul. Se till att du beställer biljett med en audioguide också, det blir mycket mer upplevelse då. Och ha koll på din biljett för den kan du aktivera saker med inne på museumet och sedan ladda ned filmer och bilder hemma. Det var häftigt att se alla originalsaker och läsa och lyssna. Nu var vi lite fega och vågade inte testa alla grejer.

Continue reading »

Fixardag

 Nyheter  Kommentarer inaktiverade för Fixardag
Jul 152017
 

Alla dörrar fick dämpare

Igår när vi kom hem hade Abbymari roat sig med att gräva ut en av de stora krukorna och spridit jorden över balkongen. Det är ett hälsotecken att hon uppför sig som en kanin.

Ulla fick en eftermiddag med U23 friidrott på TV medan jag fick hålla på med mitt InfoHub system. Jag vek in tvätt och bäddade med Ullas nya påslakan med Pokémon på.

Efter idrotten gjorde vi räkmackor och drack vin.

Idag, dagen efter maran, sov vi gott i tio timmar. Jag mjukstartade med att programmera medan Ulla sov en stund till. Vid frukost fastnade jag framför TVn med kronprinsessans födelsedagsfirande och jobbade med att mjuka upp kroppen.

Continue reading »